Copyright © 2009-2017 Shacky's kitchen. All Rights Reserved.

Странице

7. 12. 2010.

Posna pita sa krompirom

Trebala je biti sa domaćim, razvlačenim korama. Međutim, šeficu kuhinje su presrele ovčije boginje, kao i sve njene drugare iz jaslica, tako da od silnog mazanja i puderisanja dotične dame nisam imala vremena za razvlačenje kora. Bez obzira što je pitica savijena sa kupovnim korama ipak je ispala odlično.



Potrebno je:
-500g kora za gibanicu
-300g krompira
-1 glavica crnog luka
-1 šargarepa
-svež peršunov list
-so, biber
-1dl ulja
-3dl vode


Način pripreme:
Krompir izrendati na krupno, luk  sitno iseckati, šargarepu naribati na sitno rende. Na malo ulja prodinstati luk, ubaciti šargarepu, promešati pa dodati krompir i dinstati sve zajedno dok krompir malo ne omekša. Posoliti, dodati sitno seckan peršunov list i dobro pobiberiti. Ostaviti da se malo prohladi.
Uzeti jednu koru pa je poprskati sa malo ulja i  celom površinom rasporediti dve kašike pripremljenog fila od krompira, pa zamotati u rolatić, a rolatić u pužić. Tako pripremiti i saviti sve kore. Premazati  sa malo ulja i staviti u rernu na 200 stepeni da se peče. Za to vreme u šerpu od fila sipati vodu i ako je ostalo ulja i staviti da provri. Kada je pita napola pečena (tek počela da rumeni) izvaditi je iz rerne, preliti prokuvanom vodom i vratiti da se ispeče do kraja.
Ispečenu pitu izvaditi iz rerne i prekriti čistom suvom krpom da se malo prohladi .



PRIJATNO!

1 коментар:

  1. Pita izgleda odlično ! Super filovana i zavijena, nema veze što su kupovne kore.

    Nadam se da boginje prolaze ! :)

    ОдговориИзбриши

Uvek spremna za pokude i pohvale, pa nemojte biti škrti na rečima!