Pre mesec dana pričala sam Vam o specijalnom ručku za đaka prvaka. Ostala sam Vam dužna ovaj recept.
Znam da ćete pogledati i reći: "Pa ovo su obične Bečke šnicle, pa to zna svako da napravi!"
Pa evo OVDE možete pročitati priču o tome kako su Bečke postale Muuuuške šnicle, ko voli najviše na svetu da ih jede i zašto sam morala tu priču da upotpunim ovim receptom.
Potrebno je:
-4 šnicle od buta ili krmenadle bez kosti
-so
-100g brašna
-2 jajeta
-100g prezle
-ulje za pečenje
-50g majoneza
-1 velika kašika pavlake
-50g kačkavalja
Šnicle izlupati tučkom za meso i posoliti ih. Panirati ih u brašno, umućena jaja i prezlu i peći u malo dubljem ulju. Pečene šnicle vaditi na papirni ubrus da se ocede od viška masnoće. Servitari sa pomfritom i tartar sosom, a možete preko šnicli narendati kačkavalj. Tartar sos se priprema tako što dobro promešate pavlaku i majonez, a može se dodati i jedan rendani kiseli krastavac.
PRIJATNO!
Ove "muške šnicle" rado bismo i mi ženske probale :). Čitala sam već ranije post kako su postale muške :)). Odlično, i odlične su šnicle , pravi, konkretni ručak !
ОдговориИзбришиHvala Branka! Mesa, krompira i salate, ručak koji je uvek dobar! :)
ОдговориИзбриши