16. 10. 2010.
Pileći karabataci sa slaninom
Slaninica na tako divan način upotpunjava pileće meso da je to prosto neverovatno. Ovo jelo nije ništa specijalno, ne zahteva posebne kulinarske sposobnosti niti je produkt velike kreativnosti, ali ovako spremljeni karabataci su mnogo ukusniji, sočniji i lepše izgledaju u tanjiru.
Potrebno je:
-4 karabataka
-so
-kašika senfa
-150g slanine isečene na tanke režnjeve
-5-6 krompira
-1dl ulja
Način pripreme:
Katabatake očistiti od kožice, posoliti i premazati senfom. Na dasku poređati 4 režnja slanine da se preklapaju uzduž pa na sredinu staviti karabatak i zamotati ga.Tako zamotati i preostalo meso. Staviti u tepsiju tako da krajevi slanine budu dole. Krompire očistiti, iseći na krupnije kriške i poređati između karabataka. Preliti sa uljem, posoliti krompir, prekriti al folijom i peći 45 minuta na 200 stepeni. Potom skinuti foliju i ostaviti da se zapeče, da porumeni. Odmah po vađenju tepsije iz rerne preliti sa pola decilitra vode. Servirati uz zelenu salatu.
PRIJATNO!
Пријавите се на:
Објављивање коментара (Atom)
Ooooooo sto dobro izgleda, al bi se zmastijo sada...
ОдговориИзбришиOdlicna ideja za fini i ukusan rucak!;)))
ОдговориИзбришиHvala Surac & mignonne!
ОдговориИзбришиodlično izgleda i baš volim ovako slaninicu omotanu oko mesa :)
ОдговориИзбришиovo je super, probala sam i oduševila se spojem okusa. Super kod tebe izgleda ! Rado bih da je ovaj tanjur sada kod mene :))
ОдговориИзбриши