11. 11. 2010.
Losos sa rizi-bizijem
Opet riba! I opet riža! Pa šta ću kad volim! Najviše uz ribu volim rižu, nije bitno na koji način. I ovog puta sam koristila integralni pirinač jer je mnogo ukusniji od glaziranog, bez obzira što mu treba mnogo više vremena da se skuva.
Potrebno je:
-filet lososa
-3 kašike kukuruznog brašna
-1 kašičica aleve paprike
-glavica crnog luka
-1 šargarepa
-pola šoljice integralnog pirinča
-šolja graška
-so, biber
-150ml soka od paradajza
-3 šoljice vode
Način pripreme:
Luk sitno iseckati i prodinstati na ulju zajedno sa šargarepom isečenom na kolutiće. Kad malo omekša povrće dodati pirinač i nastaviti sa dinstanjem. Kada pirinač počne da cvrči dodati i grašak pa naliti vodu. Kuvati oko pola sata uz povremeno mešanje. Kada pirinač nabubri jelo posoliti, pobiberiti i sipati sok od paradajza. Kuvati još 20-tak minuta.
Filet lososa iseći na komade pa samo malo uvaljati u kukuruzno brašno pomešano sa kašičicom aleve paprike i pržiti na ulju.
Servirati sve zajedno i uživati u jelu uz čašu vina!!
PRIJATNO!
Пријавите се на:
Објављивање коментара (Atom)
Mmmmm kako ovo odlično izgleda :)))
ОдговориИзбришиHvala :)
ОдговориИзбришиsuper izgleda a za kombinaciju vjerujem da je dobra ! Ja uz losos obično uzmem svježu salatu i to je sve , ali i ovaj tvoj prilog mi je interesantan. Što se tiče integralne riže i ja je rado koristim .
ОдговориИзбриши