Copyright © 2009-2017 Shacky's kitchen. All Rights Reserved.

Странице

7. 11. 2010.

Princes krofne


Ako ste blagosloveni time da ste mama jedne princeze ili poznajete neku princezu onda svakako morate znati da napravite princes krofne, jer to je omiljena poslastica svih princeza na ovom svetu. One vole da ih jedu same, svojim ručicama i da se umažu od nosa do brade, i da mljackaju dok se slade. Posle se one urede, jer princeze ne smeju biti musave, ali ako se umažu princes krofnama onda im je oprošteno.

Potrebno je:
*za krofnice:
-1dl ulja
-1dl vode
-100g brašna
-prstohvat soli
-4 jaja
*za fil:
-5 žumanaca
-5 kašika šećera
-5 kašika kukuruznog skroba
-500ml mleka
-250g putera


Način pripreme:
*krofnice:
Sipati u šerpicu vodu i ulje, dodati prstohvat soli i staviti da provri. U provrelu tečnost sasuti celu količinu brašna i mešati dok se ne napravi lepa, ujednačena grudva testa. U vruće testo odmah umešati jedno jaje. Ostaviti 2-3 minuta da se prohladi pa dodavati preostala 3 jaja, jedno po jedno, mešajući varjačom. Gotovo testo treba da je lepljivo ali čvrsto, da drži oblik, ne razliva se. Kašičicom ili špricem za dekorisanje stavljati krofnice na masni papir u tepsiju. Ova količina testa je dovoljna za 20 krofnica. Napraviti dosta razmaka između jer će jako narasti prilikom prečenja. Peći ih na 180 stepeni oko 20 minuta. Nikako prilikom pečenja ne otvarati rernu dok kroz staklo ne vidite da su krofnice već počele da rumene jer će u suprotnom da se spuvaju.Gotove krofne izvaditi iz rerne i ostaviti da se ohlade.
*fil:
Žumanca, šećer i gustin umutiti žicom za mućenje pa zakuvati u prokuvalo mleko. Kada se ohladi umutiti sa puterom. Fil kašičicom ili špricem za dekoraciju nanositi u krofnice presečene po pola pa vratiti "kapice". Posuti šećerom u prahu.
Mogu se napuniti i običnim pudingom od vanile ali moja princeza ipak više voli ovaj fil od žumanaca.
Može se preko žutog fila naneti i umućena slatka pavlaka ili eventualno neko voće, sve zavisi šta vaše princeze preferiraju.

PRIJATNO!

5 коментара:

Uvek spremna za pokude i pohvale, pa nemojte biti škrti na rečima!