Copyright © 2009-2017 Shacky's kitchen. All Rights Reserved.

Странице

30. 4. 2011.

Čizkejk ( cheesecake ) ili repriza reprizine reprize




Ispalo je, posle svega, da je ovakvo kombinovanje sira i voća prošlo i kod onih koji nikako nisu ljubitelji sira u slatkoj varijanti. Mada, kad malo razmislim, ovaj kolač (ili torta) i nema neki tipično sirast ukus. Ili je to možda zbog vrste sira koji koristim za izradu. Bilo kako bilo, ovaj čizkejk je pripremljen za moju baku i njen osamdeseti rođendan. Dopao se i njoj, što je najvažnije, a i ostalim gostima.
Dekorisala sam ga sa šlagom zbog prilike za koju je pravljen ali meni se najviše dopada bez mazanja i ukrašavanja, onako da se vide slojevi sastrane.
Voćni sloj je rađen sa Frikomovim crvenim miksom koji više neću koristiti iz više razloga. Prvi i najvažniji razlog je taj što je voće bilo puno zemlje (a odmrznuto voće ne možete oprati). Nije to bilo grumenje ali recimo da je na dnu činije ostala puna supena kašika zemljice. Drugi razlog je pakovanje od 300g koje je vrlo nepraktično. Jedna kutija je malo, a dve su mnogo. I još neke sitnice su u pitanju ali manje bitne. Ona higijenska je najvažnija :)
Recept za ovu reprizu možete pogledati OVDE .

PRIJATNO!

2 коментара:

  1. Prije svega iskreno čestitam baki ovaj lijepi okrugli rođendan !
    Divnu tortu si joj pripremila. Volim jako cheesecake a pogotovo u kombinaciji sa voćem. Odlično !

    ОдговориИзбриши

Uvek spremna za pokude i pohvale, pa nemojte biti škrti na rečima!